Räcerpackning!

Var iväg till Mona imorse, min barnmorska alltså.

 Skulle igentligen vart mitt sista besök förre veckan men eftersom att mitt blodtryck, som under hela graviditetet legat jättebra, plötsligt höjts så fick jag komma tillbaka idag. Blodtrycket låg fortfarande en aning högt och hon frågade om jag haft huvudvärk och så, och ja de har jag ju haft men de är liksom inget man tänkt på, och de va tydligen inte så bra..

Så först tänkte hon ringa upp till hudik så vi fick åka upp dit, men vi bestämde att vi avvaktar tills imorgon bitti då jag ska tillbaka till henne och kolla upp igen. Både hon och vi vill ju ha ut bebisen nu!!!

Så hoppas att det sätter igång snart med förlossningen, skulle vila sa hon, men jag har ju förfan inte ens packat mina och Jonas saker som vi ska ha med upp till bb, så nu packar jag för fullt! Hehe blev plötsligt lite stressad!

Så nu är detbara hoppas på att bebis kommer inatt, annars åker vi till Mona imorgon bitti och sen får vi se hur det blir!


Nyduschad!

Alltså finns de nå bättre än att krypa ner i sängen när man precis tagit en lång skön dusch!? :)
Mysfaktor på hög nivå!

Har precis kommit hem och slängt mej i duschen och nu ligger jag i sängen med datan och myser. Efter maten idag tog vi och åkte först ut till ljusne och hälsade på min farfar och sen åkte vi hem till Elin och Erik. Varförsitta hemma och vänta på en envis bebis som aldrig kommer liksom? ;)

Imorgon kvart i nio ska vi iväg och träffa barnmorskan igen, kolla lite blodtryck och så..
Hoppas bebisen kommer nu snart, längtar så himla mycke♥



Magen för ett tag sen, haha vad liten den va.. :)

Nu ska jag kika runt lite på datan sen ska jag sova, dröm sött hörrni! ;)





Femte dagen!

Loggar in och har fem nya kommentarer, bra jobbar där hörrni! ♥

Idag är det min femte övertidsdag, dom går fort ändå dagarna!

Har varit på skolan och hälsat på en sväng idag, jätteroligt att träffa alla och så!
Åt även lunch i matsalen, gött ;)

Molvärkandet fortsätter och har även ett enormt tryck nedåt, känns som nån kör upp en kviv när jag rör mej!

Så nu tänker jag och Jonas lägga och med popcorn och kolla på film, man ska ju vara utvilad till förlossningen säger dom! ;)


Popcorn med lite aromat på, mums!


Åhhh..

Har haft irriterande oregelbunda värkar hela kvällen nu!
Dom vägrar bli regelbundna och dom gör bara halvont, alltså dom gör ont men inte så ont som dom ska.
 Gee mej smärta så jag får åka in till bb nån gång!

Men jag antar att dom kommer ge med sig om ett tag, för jag är nästan säker på att det blir ett septemberbarn ;)

Nu ska jag och Jonas lägga oss i sängen och kolla på viaplay och äta vindruvor.

Natti!


Svar på kommentar!

Tänkte svara på en kommentar som kom från Lisa:

Vad sa dina föräldrar och jonas föräldrar när ni berättade att ni skulle ha barn och hur länge väntade ni med att säga det? hur reagerade dina klasskompisar, lärare och vänner när du berättade?
Jag har svarat på en liknande kommentar förut men kan ta det igen! :)
Alla blev väll lite chockade, men glada! Vi berättade ganska tidigt, kände att det inte va nån ide att gå och va tyst om de, sen hade jag inte kunnat hållt mej heller. Skillnad att berätta för närstående än att till exempel skriva på facebook eller så jättetidigt. Men de spred sig ganska fort ändå eftersom min bror inte kan hålla käften i fyllan, hehe. Ja alla, vad jag vet iallafall, blev bara glad och tyckte de va roligt,sen om nån tycker nå annat skiter jag totalt i! ;) Lärarna har varit jättebra och har stöttat mej och gjort allt för att jag fått som jag vill och ska kunna plugga klart sen!


Skötrum..

Som jag nämde för någon dag sen så är skötrummet till pluttis fixat och klart...

Det enda som jag kanske ska fixa med är någon slags mobil eller liknande som man kan hänga så det ser lite mysigare ut, och kanske är lite roligare för bebis med massa grejer som hänger i luften, inte vet ja! ;)



Blöjor och våtservetter är uppackade, tvättlappar, badoljor, termometer, både feber och vatten, blöjhinken är ihopsatt och utplacerad..
Ja, nu äre bara vänta som gäller :)



Fynd!

Jonas skulle in till stan på försäkringskassan och greja med lite saker, så jag tog en runda på stan!
Hamna inne på blombutiken och hittade en jättefin orkidé i kruka, som tur va hade jag presentkort där, som jag fick av moster min när jag fyllde år!



Den satt som smäck på byrån i hallen! ;)

Återstår bara att se hur länge jag kan hålla den vid liv...


Taklampor...

Letar letar och letar efte en snygg taklampa, men hittar liksom ingen som jag vill ha som ligger inom ett rimligt pris..Aldrig att jag lägger ut tusen kronor på en jävla lampa!


'''
Någon av dessa skulle inte sitta fel, skulle passa bra till nya tapeterna!

Men vet ju inte om jag vill ha i svart eller vitt...


Vad hände..?

Fick en liten glad överraskning när jag kollade statistiken nyss..

Jag som brukar ligga på runt 60-70 unika besökare om dagen...




Meen somsagt, ni är då ruskigt dåliga på att ge tecken ifrån er, kanske får en eller två kommentarer per vecka, bättre kan ni! ;)


Dåligt jag vet!

Ingen bra uppdatering alls här nu på senare tid, förlåt!

Idag vaknade jag upp breve Jonas som vanligt, myste ett tag innan vi gjorde oss klar och åkte in till stan för uppdrag hitta slang till diskmaskinen! Vi skulle tydligen skriva ner på nummer så dom skulle beställa hem, så blir ingen diskmaskin inkopplad idag iallafall..

Åkte ut till e-center, kollade på bebiskläder, köpte toapapper och en varsin glass! Sen ringe nån bredbbandskille, och eftersom vi harft problem med vårat internet så skulle vi få ett nytt modem! Hämtade ut modemet och åkte hem, funka mycke mycke bättre ;)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, finns tusen saker jag borde göra, meen dom tar vi sen! :)


Ja fyra dagar över tiden idag, bebis trivs visst inne i min mage.. ;)


Färdigt! :)






Underbart!

Får ligga kvar i sängen och mysa medans min underbara pojkvän springer ner med tvätten i tvättstugan! Guld värt, tänker pussa sönder honom när han kommer tillbaka. Tredje övertidsdagen idag, ingen bebis, än så länge iallafall...puss!

Lyskväll och ett år!

Firar ett år som förlovad med jonas idag. Därför blir det kräftor och mys med tända ljus! Hoppas på en tur till bb inatt då..Haha, hörs imorgon, puss!

Gomorgon!

Gomorgon på er!

Ingen bebis inatt, går alltså in på min andra övertidsdag idag, har en känsla av att jag kommer få vänta ett tag till..
Men för säkerhetsskull så tänkte jag packa det sista, alltså Jonas och mina grejor, sen lägga ner dom i bilen så det bara är att åka sen när det är dax :)


Lyskväll är det här i Söderhamn ikväll åxå, hadejag inte varit så pass gravid som jag är hade vi nog varit på nån kräftskiva jag och jonas, men ikväll blir vi bara hemma...Lite drygt att man liksom inte kan hitta på något för långt bort, ifall vi skulle behöva åka till bb...

Nuu har Jonas stekt äggröra med bacon till oss så ska springa in i köketoch käka lite..


Dax för Fredagsmyys!

Har hunnit med hyffsat mycke idag, Jonas föräldrar har varit här och hjälpt till och hållit på hela dagen. Och nu när dom åkte har jag och Jonas plockat upp och dammsugit tapet så in i helvete, nästan så man hade glömt bort hur vårat golv såg ut, hehe!

Min kväll kommer bestå av, som ni ser på bilden..



Chips, blåbärssoda, en bra film och min snygging som masserar mina otroligt svällda ballongfötter!

Hoppas på en bebis inatt då kanske..
Annars hörs vi väll imorgon ;)


Nattinatti och sov så sött!


Mage vecka 40...

Syns så himla mycke att magen har sjunkit och blivi mindre, lite skönt faktiskt...






Fick precis en ninjaspark när jag knäppte kortet till höger, så de ser lite snett ut uppe där, haha!


Inte helt fel!

Denna sallad kommer sitta fint som lunch den! Sen efter de blir de ännu mera bebisfix:) skötrummet är iallafall färdigt, lagt upp tvättlappar, blöjor, stjärtsalva och allt va de är! Kläderna är sorterad och fårskinnsullgrejen handtvättade jag igår. Bilstolen sitter i bilen. Vardagsrummet är visserligen inte klart än, men de fixar sig. Hihi nu längtar jag efter min älskade lilla bråkstake! Puss

Fredag den 26 Augusti..

Godmorgon på er, en dag över tiden idag, ingen bebis än så länge..Igår städade jag till halv ett och sen spydde jag som en liten gris, ungefär som när man va sju år och hade magsjuka! Efter de mådde jag hur bra om hellst och somnade och sov skönt även inatt:) Nu är jag och jonas påväg ut och ska handla lite käk, va meningen att bara jag skulle åka men fick världens förvärkar så jonas lät mej hot åka själv, man ska ju hellst inte köra bil sista månaden av graviditeten, allra hellst inte om man gått över tiden då!;) uppdaterar senare, puss!

Åhå..

Är kanske världens mest uttråkade flickvän just nu! Jag ligger i soffan och väntar på att vi kan åka iväg till emma och stefan medans jonas kollar på nån jävla fotbollslottning! Den största underhållningen jag har är väll att glo på mina groteskt svullna fötter, ser ut som dom ska sprängas när som hellst! Satte igång med massa starka förvärkar tidigare, men som vanligt avtog dom ganska snabbt, ett plus är väll att dom börjar göra ont iallafall, då vet man ju att nånting är på gång...Bebis är säkert lik jonas, tankspridd och seg, så vi får nog vänta ett tag, Haha! Ska i väntan på att fotbollsgrejset blir klart fortsätta med att kolla in mina otroligt intressanta fötter, kanske rulla tummarna lite...puss!

Stora dagen...?

Ja då va vi här, 25 Augusti, dagen som man tänkt på hur länge som hellst...
Igentligen väldigt fånigt, eftersom de är lika stor chans att bebis skulle kommit igår, eller imorgon...
Nu är det bara vänta på att förlossningen sätter igång, men som jag sagt tidigare tror jag att jag kommer få gå över tiden ett tag!

Jag och Jonas har varit iväg och handlat en sväng, blev en cykelpump, lakan och disktrasor! ;)

Nu ska vi städa städa och städa!



Hahah, i bild från i somras när systrarna va här och vi fick dom till att hjälpa till med städningen! ;)


Bad bad annanas!

Ja annanas verka ju inte fungera, bebis ligger fortfarande i magen och pyser. Fast å andra sidan har jag sovit som en prinsessa inatt, bara vaknat två gånger! Känner mej dessutom jävligt smärt och smidig, nu när bebis ligger ännu längre ner i bäckenet, fast jonas va ganska snabb med att komma in med en liten kommentar om att min mage fortfarande är gigantisk....Men jag kände mej smidig ett tag iallafall! Kom till och med ur sängen imorse utan att ta hjälp av väggen breve! Hehe. Nu ska jag fortsätta gosa med jonas ett tag sen ska vi hålla på här hemma, kanske dax att pumpa däcken på barnvagnen, göra ordning skötrummet, packa min och jonas bb väska... Ja finns massor att göra! Puss på er!

Man kan ju hoppas...

Skär upp en annanas i hopp om att det sätter fart på lillen i magen! Om inte annat får jag väll springa och kissa 711 gånger mer än vanligt inatt, Haha. Testa måste man ju iallafall! Godnatt på er, hörs imorgon om jag inte ligger på bb, puss!:)

Sätt att få igång förlossningen...

Ananas

Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen. Större mängder stimulerar också magen, vilket kan påverka även livmodern.


Sex

Sex kan göra så att oxytociner frisläpps, vilket kan sätta igång förlossningen. Orgasm kan också stimulera livmodern.


Äta curry

Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern


Promenader

Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning


Stimulering av bröstvårtorna

Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.


Örter: Kvinnorot och silverax

Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemAaosa) är mycket starkare än homeopatiska preparat och kan vara riskabla att använda. Det är inte lämpligt att självmedicinera med örtmedicin.


Aa, bara börja jobba då! Så lillen kommer ut nån gång! ;)





En dag till bf..




Ja idag är det bara en dag kvar till bf, en dag!
Den dagen man har gått och tänkt på i huur länge som hellst, är imorgon!

Fast, finns ju inget som säger att bebis kommer imorgon för de, kan ju gå över tiden med hela två  veckor..

Nu ska jag, bror min och Jonas äta lite thaimat. Tapetrivning pågår här hemma, som vanligt då, börjar bli riktiiigt drygt nu. Men snart äre klart! :)


Wie!:)

Blev smått lycklig när jag kom hem från barnmorskan och den nya ikeakatalogen låg i brevlådan, nu blire läsning! Gick bra hos bm, svällt som fan hade jag gjort och mitt blodtryck låg lite högre än normalt. Men de va tydligen ingen fara, kunde lätt bli så i slutet så hon, och jag är ju verkligen i slutet nu, bf imorgon!:) om vi inte hade fått nån bebis förän onsdag skulle vi på en till undersökning och sen efter de på en övertidskoll i hudik. Jag hoppas att bebis kommer ut på måndag, så vi iallafall får helgen på oss och fixa i vardagsrummet. Eller, jag skulle tydligen inte göra så mycke, får vara med och övervaka iställe!;) puss på er!

Känns lite konstigt..

När alla klasskompisar börjar skolan och inte jag...



Fasst jävligt skönt ändå på ett sätt. Har ju massa andra saker att tänka på nu ja! :)


Smider planer...



Hoppas att det blir så att vi åker upp till bb på dagen, då tänker jag stanna på pastavagnen innan iallafall!
Har inte ätit där på huur länge som hellst, underbart god pastasås!

Och hinner vi inte med att stanna där före så måste vi dit innan vi åker hem, åker man till hudik är ett stopp på pastavagnen fan lag!

Nu sitter jag i soffan och vilar mej från tapetrivningen, och så försöker jag att sitta så still som möjligt, då det hugger som fan där nere när jag rör mej...Känns nästan som att det är någon som försöker trycka sig ut..Inte så konstigt att det känns så kanske.. ;)
På ett sätt är det lite skönt att vi inte är klar med allt, då hade vi ju bara suttit som äggsjuka hönor och väntat på att bebisen ska komma ut, nu hinner vi inte med att sitta och vänta, och då går tiden fort! :)



Två dagar till bf..

Ja med två dagar till bf håller jag och Jonas på med allt som vi borde gjort klart för kanske en månad sen, helst tre! Men men, man kan ju hoppas att bebis kikar ut lite senare, så det första intrycket av livet slipper vara såhär rörigt!

Trodde seriöst att det var dax att åka in inatt, vakna med värkar och började klocka dom, självklart så avtog dom efter ett tag och jag kunde somna om!

Igår så höll vi bara på här hemma hela dagen, sen på kvällen kom även Jonas pappa och höll på med att riva jävla tapethelveter! Trött på tapeter just nu!

Nu ska jag fortsätta med tapeterna och försäka städa lite, så gott det går...



Sopslut..

Var bara förnamnet.. Jag och magen har varit ute i skogen och plockat svamp nästan hela dagen idag med pappa. Fick ihop bra mycke iallafall, även fast det va lite svårt att ta sig fram, en höggravid och en med en svullen och infekterad tå, Haha. Nu ligger jag i sängen och är slut i hela kroppen! Ni får ta att uppdateringen är verkligen urusel, men just nu känner jag mej alldeles för gravid för att orka med ;). Imorgon är det bara tre dagar kvar till bf, shit vad tiden rullar på. Nattinatti och puss på er!

Wiie!

Jonas är hemma och pizzan står i ugnen, nu är jag lycklig igen! :)




Vecka 40!

Gick in i vecka 40 igår. Väntar bara på att bebisen ska komma ut. Just nu är det bara drygt att vara gravid, alla ska kommentera magen och fråga om bebisen inte kommit än, nej hade bebisen kommit hade jag ju inte haft den kvar i magen! Idag fråga en kvinna om de inte va tvillingar. Nope, bara en!
Haha vad sur jag låter nu då, är irriterad och hungrig, visst det är jättekul när folk kommenterar och säger att jag har tjock och fin mage, men vissa frågor är bra knäpp!  ;)

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.






Väntan, väntan och åter väntan..



Ingen uppdatering idag, men har som sagt inte haft nå internet.

Med fem dagar kvar till beräknad förlossning är typ vänta det enda jag gör, även fast jag är helt säker på att jag får vänta ett tag till så börjar det ändå pirra lite. Är inge nervös inför förlossningen, den får man ta som den kommer, men tänker på hur det ska bli efterråt..
Hela livet kommer att förändras, det kanske bara är jag och Jonas i någon dag till.. sen kommer det aldrig mer bli så igen, bara vi två. Vi kommer ha en egen liten familj, Jag, Jonas och älskade lilla bebisen..

Just nu ligger jag hemma i sängen och håller på att hungrar ihjäl. Jonas slutar snart och då kommer han hem med en panpizza till mej. Lycka.


En himla röra!

Kom på att vi glömt att äta middag, har haft så fullt upp med att fixa och dona här hemma så de kom inte på tal med nå middag, Haha. Nu är det iallafall en lasagne som står och väntar i ugnen, då kommer frågan, vart fan ska man äta då? Köksbordet ser ut som ett bombnedslag och vardagsrummet är inplastat. Vi får sitta ute på kanten av köksbordet tillsammans med alla grejer! Och eftersom jag inte haft någon dator eller internet idag så har jag inte kunnat uppdatera om den nya veckan, går alltså in i vecka 40 idag och har även haft mitt körkort i en månad ;). Puss på er!

Pannkakslunch!

Jonas önskade sig pankisar till lunch idag så gjorde i ordning ett rejält lass! Nu sitter vi i soffan, asmätta och kollar på extrem överlevnad. Måste låta maten smälta lite innan vi fortsätter med att fixa i vardagsrummet, puss!

Fredag!

Godmorgon, förmiddag på er! Vaknade med en underbart skön(eller inte!) molvärk i hela bäckenbenet och ljumskarna. Håller fortfarande i sig, hoppas det släpper senare. Just nu sitter jag i bilen, som ni kanske ser på bältet. Fan vad det syns att jag har gått upp i vikt, fläskdoris! Jag och Jonas ska in på försäkringskassan, lämna in arbetsgivarintyg och så till föräldrapenningen. Idag ska vardagsrummet slipas så allt ska täckas med plast, även dator och internet, så bloggningen kanske inte kommer vara på topp. Men jag har inga vettiga saker att säga heller så kanske inte spelar så stor roll, Haha. Och jävlar vad irriterande, tog på mej ett par vita nytvättade byxor, självklart är det redan en fläck på dom! Puss på er!

Skaldjursnojja..?

Nu tänker jag äta lite kräftstjärtar och kolla på film, bästa tänkbara avslutningen på dagen! Kanske slinker ner några jordgubbar sen efteråt, Haha. Hoppas ni får en minst lika mysig kväll som mej, puss!

Med bara en vecka kvar till bf..

Idag är det bara en vecka kvar till bf, alltså en vecka!

Tror nog inte att jag har förstått det själv än, herregud vilken dag som hellst nu kan jag bli mamma...
Iallafall inom tre veckor, ifall jag skulle gå över tiden hela två veckor, men tre veckor är ju inte mycke de heller...



Är så förväntansfull, har ingen aning alls om hur det kommer att bli, har ju aldrig varit mamma till någon förut ;)
Längtar som en tok!


Svar på kommentar!

Tänkte at jag skulle svara på en kommentar jag fick igår..

Jossie som skrev: men varför vela inte ni göra abort? kram
Ja du, för det första tycker jag att det är en väldigt konstig fråga att ställa, som om de vore självklart att alla som blev gravid skulle göra abort! Vill man ha barn blir man väll bara glad om man får veta att man är gravid, sen att det inte var så planerat och att jag har ett år kvar i skolan är en annan sak. De får man lösa på något sätt, genom att läsa upp senare till exempel. Och alla som säger att det kommer bli så svårt, tänk andra mammor då, som går ut och jobbar heltid efter sin mammaledighet, då är det fan så mycke slappare och lättare att gå i skolan! Det jobbiga kommer väll vara ekonomiskt då, att jag inte kan gå ut och jobba eftersom jag måste läsa upp sista året. Men men det får bli lite tufft ett tag, huvudsaken man är lycklig! ;)


Fullt upp!

Hej på er!

Stressigt även idag! Jonas vaknade klockan sju och gick ner i tvättstugan med tvätten medans jag fick ligga kvar och sova (guld värt!) vid niotiden klev jag upp och gick ner och hängde lite kläder medans Jonas höll på att riva tapeter! Sen åkte vi in till stan och handlade lite mat! Nu ska jag hänga in kläder i garderoben, sen ska vi åka iväg till soptippen med massa skräp!



Ser verkligen förjävligt ut här hemma nu, jobbigt att bo mitt i en rustning, men fint kommer de bli när det är klart! :)

Nu ska jag pussa lite på min älskling sen ska vi ta och åka iväg till soptippen!




Nattinatt!

Nu säger jag och magen godnatt och kryper ner i sängen med jonas och en film! Sov sött och puss på er!

Vill haa..



Finns så himla mycke jag vill ha i klädväg nu!

Men måste ju bli av med magen först ;) hehe


Vardagsrumskuddar!

Nu när vi ska tapetsera om så måste jag hitta snygga vardagsrumskuddar som passar!

Eftersom vi har ljus soffa och ljusa väggar vill jag ha lite kuddar med färger och fart på!



Men vet inte riktigt vart jag ska leta, åhlens har snygga vet jag iallafall! Sen funkar ju ikea också, jysk kar säkert nått fint dom med! :)

Nu ska jag göra ordning skötrummet, Jonas har sprungit ner i tvättis och bokat tid till imorgonkväll, så kan vi tvätta lite över tiden, hehe! ;)


Frukost nr2

Hejhej!

Sitter och äter frukost för andra gången idag , den första slank ner redan vad halv nio!

Även idag kommer det bli lite tråkig uppdatering, men måste prioritera att fixa ordning här hemma istället för att sitta och blogga!

Nästan alla tapeter i vardagsrummet är nu borta, känns så naket att sitta i soffan och kolla runt, haha. Men snyggt tvekar jag inte en sekund på att det kommer att bli när det väl är klart!


Åh har fått värsta cravings på mannagrynsgröt, MÅSTE ha!
Så lite senare måste jag springa iväg och köpa mjölk, så kan jag äta gröt ikväll! :)


Kräldjur!

Avrundar dagen med ett gäng kräftor! Imorgon väntar ny dag med fortsatt fix i vardagsrummet. Ska hoppa in och duscha lite snabbt nu sen är det godnatt för min del! Sov sött, puss!

Barnsligt kul!

Åh har hittat världens roligaste spel!




Nördar som en liten unge i väntan på att förlossningen ska sätta fart nån gång, haha!


Dom har kommit!

Har varit iväg och hämtat tapeterna som kommit idag! Blir dålig uppdatering idag. Håller bara på med vardagsrummet, med ett stopp för käk och en snabb sväng till bollnäs just nu. Ikväll tror jag att det blir kräftor, och arsenal då tydligen...Haha. Puss!

Tapetrivning!

Håller på att riva ner gamla tapeterna, eller jag gör väll inte så mycke:) ska strax åka och handla lite frukost och sen ska jag bygga ihop hatthyllan vi köpte igår. Ska försöka ta tag i skötrummet idag med, om jag orkar. Gick ut på promenad vid halv elva igår och efter de har jag haft så ont i ryggen så har knappt sovit någonting alls. Blev ju inte direkt bättre att byggarbetarna som håller på att panela om började klockan halv sju imorse! Blir nog hemskt seg idag jag, Haha. Puss!

Home sweet home..

Fan vad skönt de är ibland att bara komma hem och sätta sig ner och ta det lugnt! :)

Blir så dåliga och tråkiga inlägg nuförtiden, men är så trött jämt, går bara å väntar på att få klämma ut ungen känns det som, riktigt less på att vara gravid nu...

Ska kolla klart på filmen som vi började kolla på igår, blev tvungen att stoppa pågrund av extrem trötthet, hehe.



Han bara se typ 20 min, men den verkade bra iallafall :)

Imorgon blir det sätta fart med vardagsrummet, så vi blir klar någon gång :)



Stopp på max!

Blev ett litet stopp på max innan vi åkte hemåt. Precis som jag trodde så hittade vi lite mer saker än vi tänkt, bland annat tre xbox spel, en mysig filt, schampo och 20 galgar. Haha. När jag kommer hem är det sängen som gäller iallafall, har så ont i ljumskarna och bäckenbenet, men med lite sömn och vila blir de nog bra:) puss!

Perfekt shoppingdag!

Idag är det regn som fan, därför passar det perfekt med en liten shoppingdag :)

Jag och Jonas tar och sticker ända hela vägen till Bollnäs, där hatthylla, lakan och skor ska inhandlas! :)
Kanske slinker med något mer, de får man se!



Funderar på en sånhär vit, eller kanske en svart för att bryta allt det vita..?
Åh, vi får se hur det blir!




Och ja, hela 10 dagar kvar till bf idag då.. :)


Nu händer det grejer! :)


Ja och ni som är kräsna och känsliga behöver ju inte läsa!



Min slempropp har gått så det går frammåt iallafall. Och för er som undrar vad det är så är det som ett skyddande lager med slem som sitter uppe i livmodermunnen som skyddar bebisen mot infektioner osv..Den brukar lossna ett litet tag innan förlossningen startar
Ringde upp till förlossningen och hörde med dom, men de behöver inte vara hela som gått utan det kan bara ha varit en bit, så jag ska avvakta. Får jag mer sammandragningar och värkar så skulle jag ringa upp igen. Men det kunde ta allt från nån dag till några veckor innan förlossningen startar, men det var ett tecken på att det är på g och att min livmoderhals va mogen eller nå sånt sa dom ;P

Jag tror iallafall att vi kommer få gå över tiden, känns som det på något sätt, sen tror jag det bara för att gå emot alla andra som tror att vi kommer få åka upp tidigare, hihi!

Man vet ju aldrig, på Torsdag är det en vecka till bf...


Tråk söndag..

Söndag igen då, vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, ska iallafall åka bort till pappa vid tretiden och äta pepparlax :)

Sen ska jag nog bara slappa här hemma och vänta på Jonas, som jobbar sista dagen idag! :)
Iallafall på semesterschemat!

Kommer nog inte bli nån bra uppdatering här idag, men man får ha sånna dagar ibland åxå ;)

Nu ska jag kika på tv en stund innan jag åker och käkar!


Sängen nästa!

Är trött och har ont efter en kväll nere på strömmingsleken, men de va roligt att vi åkte ner iallafall, träffa lite folk som man inte träffat på ett tag och så :)

Nu ska jag göra kväller och bädda ner mej i sängen med massa kuddar, täcken och Jonas!

Nattinatt på er!


Haha!

Gick förbi spegeln och hoppade till! Ser ju inte klok ut, ser ut som svalt en fotboll, haha!



Vecka 39!

Nu borde magen inte kunna bli nå större tycker ja..


Hemma i röran!

Är hemma igen nu, har varit och ätit lunch med pappa sen åkte vi hem till brorsan en sväng och hälsade på!

Har hallbyrån ståendes i vardagsrummet, plus att alla påslakan och handdukar, då garderoben är fylld med verktyg och rustningssaker! Så det känns lite trångt just nu! Men svärfar har varit här idag och satt dit golvsocklar i hallen, så på måndag ska Jonas få spackla dörren så jag kan måla den, sen är hallen klar :)



Jag saknar min navelpercing, och min mage innan jag blev gravid!
Men är ganska peppad på att gå ner i vikt sen när bebis har kommit, tänkte gå ner allt jag gått upp, plus lite till! :)


Strawberry blonde!

Åh bara jag som älskar jordgubbsblonda hår!? :)





Mitt hår just nu har så många olika nyanser, men när jag inte är gravid längre ska jag lägga i en jordgubbsblond ton! :) Typ lite ljusare än min naturliga och med lite blonda slingor i vill jag ha!


God förmiddag!

Har helt och hållet vänt på dygnet just nu, vet inte vad det är men kan inte sova på nättena, bara på mornarna!

Kan vara för att på nätterna ligger Jonas i sängen och då kan jag inte ta den plats jag behöver, av någon konstig anledning kan jag typ bara sova om jag ligger på tvären över sängen, haha

Nu har jag precis kommit ut från en varm dusch, hade visst fönstret öppet inatt så de va kallt som satan när jag vakna imorse klockan halv åtta för att skjutsa Jonas till jobbet.

Ska strax in till stan en snabbis och fixa lite saker. Senare idag ska jag käka lite mat med pappa :)



Haha bild på mej som blondie! ;P


Ny header..

Slängde ihop en ny header..

Vet inte riktigt om jag tycker om den än, la inte ner så mycke tid på den heller, men har den kvar ett tag och känner efter lite.. :)


Koppel på barn!?



Kollade på ett tv program och såg en förälder ha sin unge i ett koppel!?

Vafan liksom, de är väll ett barn och inget djur!
Tycker att det ser bara helt fel och jättekonstigt ut att ha sitt barn i koppel, som att gå ut och rasta en hund eller nå...

Visst kan väll vara lämpligt om man har en lite busig unge, men orkar man inte hålla koll ska man fan inte ha nå barn heller!

Helknäppt!


Godkänt!



Maten fick helt klart godkänt!

Sparade lite till Jonas när han kommer hem :)

Nu fick jag helt plötslig pigghet efter jag ätit mat, kanske ska sortera lite i garderoben..?
Har ett ton kläder som igentligen inte används :)

Och som svar till Emma, Jag har inte köpt ramarna, hittade dom på en sida och tänke att jag skulle leta efter ett par likadana :)


Tröttisdag!

Ingen bra bloggning här inte!

Har varit så trött idag så har inte ens tagit mej för att sitta vid datorn. Va iväg och handla lite tidigare idag så nu finns det lite käk här hemma iallafall!

Känns som att hela Söderhamn ska på strömmingsleken ikväll, men inte jag inte!
Orkar inte med, haha. Imorgonkväll när Jonas slutat har vi sagt att vi ska åka ner en sväng och kika lite, om vi orkar, men man vill ju inte missa hela strömmingsleken. Sen så måste man ju ha sockervadd ;)



Testar en ny maträtt idag, dessa ingredienser, plus lite till.
Kan bli hur kanon som hellst känns det som :D


Vecka 39!



Ja idag går jag in i vecka 39 då, tiden går just nu hur sakta som hellst, vill bara sova om dagarna för att jag inte kan sova om nätterna, ryggen gör ont och jag är bara klumpig känns det som!

Lite om den nya veckan! 

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.



Fredag!

Godmorgon, eller förmiddag! :)

Så himla tråkig dag idag känns det som, ändå har inte ens halva dan gått, men känns ändå riktigt drygt!
Har bara myst omkring här hemma.  

Funderar på om jag ska åka in till stan en sväng och kika in årets strömmingsleken, skulle behöva handla hem lite mat åxå, kylskåpet gapar tomt..


Städa är ett måste idag, får inte komma med några andra helt plötsligt viktigare saker, hehe!



Snygga brudar! ;)


En tupplur och två stekta ägg senare..

Sitter och funderar, har varit hemma hela dagen idag, men inte knäppt på tvn en endaste gång!
Gjorde i ordning två stekta ägg och gick in och satt mej vid soffan, efter ett tag tänkte jag att fan va tyst de är, inte konstigt när jag är ensam hemma och ingen tv eller någonting som gör ljud ifrån sig är på!


Längtar som en tok till veckan då Jonas blir ledig och får vara hemma med mej! Fast har ändå massa saker som vi måste hinna klart med. Och jag är alldeles för trött och tjock om magen för att göra vissa saker. Tog fyra minuter för mej att krångla mej in i vindsförrådet för å hämta en sak, ja jag tog tid!


Stackars Jonas, får ta hand om både hela e-center och mej! haha!




Bullen som tar upp ganska mycket plats!




En till kommentar som kom från Elinor:

Hur tog din mamma och pappa det när du berätta att du var gravid ? Och hur tog pojkvännen dins föräldrar det ? :)
Pappa vart mest glad, och lite chockad. Haha när jag hade sagt att jag skulle prata med honom så hade han tydligen trott att jag skulle flytta någonstans långt bort, så han blev nog lite lättad åxå, haha.
Mamma har jag inte någon kontakt med, men när jag berättade för henne blev hon glad och sa att känns det bra för mej så är det bara roligt, hon sa typ att hon inte tvekadee på att jag skulle klara av de bra.
Och ja, när vi berättade för Jonas mamma så trodde hon att vi skämta, kan ju bero på att jag helt plötsligt såg något väldigt komiskt i situationen och asgarvade så jag knappt fick luft! Men när hon fattade att det inte va ett skämt så blev hon glad och sa att de va tur att vi hade fått lägenheten, förr i samma värva hade vi fått denhär lägenheten tror ja, eller så hade vi varit på visning, aja kommer inte ihåg. Och Jonas pappa kommer jag inte riktigt ihåg, vet bara att först blev han tyst, sen sucka han, sen skratta han och sa att det lät så gammalt att bli farfar!
Alla blev, och är, iallafall jätteglada och förväntansfulla!
Pappa ringer varje dag och frågar samma sak, hur är det med magen? Tror han är lite nervös och orolig inför förlossningen, att något ska gå snett,haha.


Blev kanske lite lång tråkig text där, men ingen som tvingar nån att läsa ju! ;)


Svar på kommentar!

Der rullade in lite kommentarer igår, kanske för att jag knällde lite på er! ;)
Haha men tänkte iallaffall försöka besvara några!

Kan börja med en kommentar från Emelie:

hur visste ni att du var med barn :)?
ja du, hade känt att någonting inte va som de brukar med min kropp, jättesvårt att förklara men någonting kändes liksom inte som vanligt. Misstänkte redan då, men sa ingen till Jonas förän mensen va sen. Då övertalade han mej att köpa ett test, vilket jag gjorde. Testet visade positivt och jag tror jag fick lite av en chock, kollade på Jonas och började asgarva och fråga vafan han hade gjort, hehe.

En annan fråga kom från Angelica och hon skrev:

Vart är det ni bor? :)
Vi bor ute i Vågbro, ligger typ 3km utanför Söderhamn, i en liten bostadsrätt.
Dom gula husen vid tempo ungefär om du vet vart de ligger :)



Mitt älskade myskök!



Vardagsrummet, som inte ser ut såhär längre typ då vi köpt en ny soffa och möblerat om :)

Lina
skrev och undrade:

hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans, hur träffades ni? :)
Jag och Jonas har varit tillsammans i ungefär tre och ett halvt år, förlovad i ett år den 27 Augusti dessutom ;)
Ja du hur vi träffades, de va iallafall vintern 07/08 när jag började spela hockey i samma lag som hans syster. Han hade väll följ med upp och skulle hämta henne efter en träning och då kom jag (enligt honom) utsnubblandes ur omklädningsrummet och skratta så tandköttet syndes och mina grejer flög åt höger å vänster. Han hade tydligen tänkt vafan är dedär för tjej? haha, sen så la han till mej på msn och så prata vi lite och så, sen börja vi smsa och smygträffas, haha, jag va "sjuk" från hockeyn i tre veckor och träffade honom istället. Sen så prata jag med hans syster oh hon sa att han va för blyg för att bjuda hem mej så jag bjöd in mej själv iställe. Hans syster kom och mötte mej när vi slutat skolan så följde jag med hem till dom. Och sedan dess har det varit vi två, haha.



Gammal bild på mej och älskling, å fråga mej inte varför jag har löv i håret, för de vet jag inte själv! :)


Hoppas ni som ställde frågorna är nöjd med svaren!
Nu ska jag sova lite tupplur ja!


Bra shoppingform!?

 NEJ!
Åh blir ju trött såfort jag kliver in i en butik, för då får jag ont i fötterna, sammandragningar och akut trötthet!
Haha jag som alltid kunnat gå i flera timmar i olika affärer!

Skulle kolla efter ett par mjukisbyxor, men orkade inte gå hela vägen längst bort till butiken, så jag köpte en festis och åkte hem istället!

Blev helt chockad idag när jag kom och åkte på en väg där det va högerregeln, och den andra föraren fattade det och släppte fram mej! Haha helt sjukt för att vara Söderhamn, har inte hänt sen jag fick körkort, visserligen va de tre veckor sen , men har ändå kört ganska mycke!



Som svar till Jenny som undrade om den lilla butiken jag skrev om igår!







Det är ett litet cafe/loppis/butik som ligger ute i stugsund. Om man kommer från stan svänger man upp alldeles vid pizzan och åker typ 50m rätt upp :) Rosengatans cafe och loppis tror ja de heter :)  Dom har både handgjorda,nya och begagnade saker! Mycke vitt och lantligt!
Absolut värt att åka dit! Jag hitta en väggtext som jag blev hemskt sugen på! :)


Låång sovmorgon!

Tog en väldans lång sovmorgon med Jonas imorse!
Nu är klockan mitt på dan och vi har inte kommit längre än, ja sängen, haha!

Men nu ska jag klä på mej och så!

Såg att det hade kommit in lite kommentarer under tiden jag inte varit inloggad, superkul att ni ger livstecken ifrån er!! :)
Tänkte att jag ska svara på dom i eftermiddag när Jonas börjat jobba! :)

Så kika in lite senare! ;)


Svar på kommentar!

Tänkte att när jag ändå va igång att blogga så kan jag lika gärna svara på en kommentar jag fick tidigare!

Kom ihåg att de är bara att fråga och kommentera om ni vill, ni är lite dålig på att ge tecken ifrån er!
Kan ju vara roligt att veta viilka som läser ;)



Iallfall kommentaren kom ifrån Emelie och löd:

hej hej (: nu är det ju dags snart :D får man fråga om barnet var planerat ? :)

Hej på dej!
Ja nu är det verkligen snart dags, spännande! :)
Nej barnet var inte planerat, med tanke på att jag har ett år kvar i skolan och allt, men man får ta situationen som den kommer och försöka lösa den på bästa sätt! Kommer ju plugga upp sista året senare efter min mammaledighet! :)



Bild från Malaga i höstas med min kära klass som jag tyvär inte kommer att gå ut på trappan med!

 


Slappdag!

Gokväll! ;)

Idag har jag inte gjort så många knop, bara tagit det lugnt, men skönt de såhär på slutet av graviditeten :)

Har haft besök av bror min såhär på kvällskvisten, har ätit fil och flingor och bara suttit och snacka.
Han åkte precis hem och Jonas ligger i soffan och kollar på nå program så jag hamna här!

Ska kolla runt lite sen ska jag göra mej klar och krypa till kojs! ;D

Håller tummarna för god sömn inatt!



Slänger upp en suddig bild på våran nästan helt färdiga hall!
Golvsocklarna ska sättas dit och så ska tavlorna och spegeln upp!
Blir kanoners!


Bm besök!



I förmiddags var jag och Jonas iväg på näst sista bm-besöket, om vi inte går över tiden då!

Allt var precis som vanligt. Vi skrev även förlossningsbrevet och kollade lite på hur hela graviditeten har varit sammanfattningsvis!

Dagens resultat:

Sf-mått: 37 cm

Hjärtljud: 152 slag/minuten

Vikt: +12, hade inte gått upp ett dugg på två veckor, jätteskönt att det stannat av! :)





Går in i vecka 39 på Fredag.
Tycker storken kan komma nu ja! ;)





Gulligt..

Tror jag har hittat söderhamns gulligaste lilla butik. Här skulle jag kunna stanna i evigheter!:) så blir de inge uppdaterat här på bloggen så vet ni vart jag är, hehe. Puss!

jobbig natt..

Gomorron på er, har haft en sjuhelvetes dålig sömn inatt så är hur trött som hellst nu!

Ska skynda mej att göra mej klar för vi ska till bm nu klockan 11!

Uppdaterar mer senare :)


Går runt och tjockar..

Har bara svassat omkring med tjockmagen här hemma idag!

Nu ska jag klä på mej och åka ut till e-center, köpa något gott och hämta jonas...






Kaksug och oregelbundna värkar...

Tog en liten tupplur efter att jag hade varit på e-center och handlat lite saker
, bland annat korgar och draperi och så in till skötrummet.
Så när jonas kommer hem från jobbet ska han få hjälpa mej att bära upp hyllorna och börja sätta upp dom! :)

Iallafall, vaknade upp från tuppluren med världens sug efter en god nybakad sockerkaka och så har jag massa oregelbundna förvärkar på de, så tar ju inte nå gärna bilen om dom inte ger sig, hoppas de är bättre tills jag ska hämta Jonas ikväll iallafall, hehe!



Två flygande hyllor, med korgar på, en lodrät hylla och några härliga tavelramar som man kan ha lite roliga bilder i blir ferfekt inne i skötrummet/garderoben!

Man kan ju inte få för mycket av förvaringsytor! :)


Bäddset!



Hittade ett gulligt litet bäddset som slank med idag, perfekt då jag ska tvätta imorgon för då kan jag tvätta upp de :)

Vet inte om jag vill ha det i vaggan eller vagnen, skulle vara fint i den vita vaggan..
Men men, vi får se vart det hamnar, är ju bra att ha några extra, kan ju lätt hända att de blir lite spya eller nått.. haha


Svar på kommentar!

Tänkte svara på Carro´s kommentar om: Le bb-väska is packad!

Det börjar kännas att det närmar sig nu va?
Kan tänka mig att det är skönt att ha väskan klar, nu är det bara att vänta tills lillen kommer :)
Du får passa på att njuta av magen den tid som är kvar, man saknar den sen, konstigt nog! :)
Ja helt sjukt vad det känns att det närmar sig, å man längtar mer och mer för varje dag som går!!
Ja de har jag åxå tänkt på, att jag kommer sakna magen, att sitta och klappa på den och känna sparkar och känna en liten fot som sticker ut, haha.

Fast å andra sidan så kommer man ju ha sin lilla bebis ute hos sej iställe ;)



Mysiga magen! <3






Mysmorgon!

Har haft en riktigt mysig sovmorgon med Jonas, behövdes verkligen!

Nu sitter vi med varsitt täcke i soffan och äter frukost :)

Idag blir det lite mer fix inför bebis ankomst, hundra saker att fixa ju!!
Tänkte sätta upp hyllor i skötrummet och köpa lite korgar som ska upp, massa med förvaring är behövligt kan jag säga!


Finns även i svart, vet inte riktigt vad jag ska ta för färg...

tycker ju hemskt mycke om vitt.. ;)

Men nu ska jag klä på mej och fixa till mej lite!


Le bb-väska is packad!

Tjatja! :)

Jag och Jonas har spenderat kvällen med att packa bb-väskan!
Så mysigt att sitta och välja ut vilka kläder som ska få bli dom första kläderna skruttis kommer ha på sig!


Men lite svårt att inte veta vilken storlek man ska ha..

Har iallafall packat två bodys, två byxor och två koftor i strl. 50
Likaså i storl. 56

Så de ska väll bli bra antar jag..

Tänkte ju att jag skulle lägga upp en bild men blogg.se verkar ha nå problem så..

Nu ska jag mysa lite med jonas innan jag sover, och han har lovat massera mej för jag har haft förvärkar hela kvällen! :)

Natti natti!


Sängmobil och lite mer kläder..

Lovade ju att jag skulle visa vad vi köpte för något till bebis idag!

Blev en sängmobil, och självklar eftersom vi kör lite på de temat så fick de bli en spöket laban mobil!
Jättemysig med spelande dosa och så!




Såhär ser det ut, under hunden i mitten så är det en liten spegel som skruttis kan ligga och kika på sig själv i, hihi!




Och kläderna som fick följa med hem!

Känns som att det börjar bli lite mycke kläder i 50/56 nu, haha!


Thai lunch!

Åt världens godaste thaibuffe med jonas idag! Så himla skönt när han jobbar halvdag! Idag har vi hunnit tvättat, rivit lite tapeter i vardagsrummet, åkt in till stan och köpt lite mer bebiskläder, blev även en jättefin sängmobil, ätit lunch och sen jättegod efterrätt och så har vi hunnit tagit en liten powernap tillsammans innan han åkte till jobbet. Jag planerar att fortsätta på powernapen ett tag till, hehe. Visar bebiskläderna och sängmobilen senare när jag vaknat upp igen. Puss på er!

Gomörra!

Hej! :)

Håller på för fullt med tvätten, ska strax ner och plocka ur sista maskinen och hänga den på tork!

Sen ska vi in till stan en sväng och fixa lite saker, ska kolla på täcke och påslakan och så till fina vaggan som svärfar snickrat ihop! Slänger upp en bild sen när den är helt klar och bäddad och så ;)



Dehär påslakansetet är jättegulligt. "Biet" kallas det, de är samma mönster som vi har på myspölen.
Till en vit vagga blir det nog perfa! :)

Nuu ska jag skynda ner i tvättis!


Tror himlen öppnade sig!

Ligger på sängen och lyssnar på regnet som smäller på fönstret! Lite småmysigt ändå, och skönt! De skulle regna hela natten men imorgon skulle de bli sol, så vi får väll se.. Känns skönt att jag ska upp i tid imorgon, man får ut så mycke mer av dagen, dessutom är jonas hemma ända till halv tre så jag får spendera lite tid med honom! Ska försöka komma ihåg att jag måste köpa en vajer eller va de nu heter imorgon. Hade på känn att jonas förr eller senare skulle klampa ner draperiet in till garderoben, och ikväll hände de, Haha. Nu ska jag ropa hit karln min så jag kan få gosa lite med honom innan jag sommar! Puss på er!

Babywear!




Själklart va det bebiskläder som jag köpte inne på Lindex idag, är så himla roligt att gå runt och kolla på alla söta kläder och längta...







Det blev ett vitt och grönt set med byxa och kofta. Sen en vit body med päron och äpplen på och ett par jeans!
köpte även ett par till byxor som jag inte har bild på, dom va nästan lite som chinos, jättegulluga! :)




Excuse moi!

Sorry för tråkig update idag!

Har hunnit med mycket mer än jag trodde att jag skulle hinna med. Har rensat och slängt massa saker, snabbshoppat på lindex (visar sen) ätit räklunch och sorterat alla bebiskläder som jag ska tvätta imorgon (klockan sju på morgonen!) nu ska jag bara göra ett snabbt litet inlägg här sen ska superkvinnan fortsätta med disken, hehe!

Har liksom kommit på ett sätt som förhoppningsvis kommer göra att jag sover som en stock inatt!

Operation hafulltupphelatidenochintesittastillsåjagkansomna kallar jag det! ;)

Hoppas den funkar, annars är jag körd när jag ska upp imorgonbitti för att tvätta...


Men somsagt, inte sitta still för länge, då kan jag ju somna, så nu ska jag diska, duscha, bädda rent och sen åka och handla lite frulle till imorgon!



Inviger våra nya beige/vita påslakan. Ser underbart härliga ut, hoppas man sover gott i dom ;)


Reafynd!

Fyndade på rean idag inne på lindex. Visar vad som döljer sig i påsen ikväll! ;) puss

Söndag!

Hej på er!

Känns som att denna Söndag kommer bli en lugn dag, har sovit så dåligt så har ingen ork till att göra något speciellt alls!

Just nu ligger jag med täcke i soffan och kollar på tv, idag är det bara en vecka kvar tills Jonas blir ledig!
Längtar så himla mycke!!

åh satt och kollade på sovrumsinredning igår och slängde ihop ett litet collage med massa fina saker, vill ha ett stort och ljust sovrum!

inköp


Medans halva söderhamns befolkning är på björn rosenström...

Myser jag,magen och jonas i soffan med superchips och fotboll! Hade varit kul att åkt till bollnäs, men jag känner mej alldeles för gravid för det, Haha! Får åka någon annan gång:) puss på er!

Nysoven och glad!



Vaknade för ett tag sedan upp från min dagliga middagssovning!
Nu sitter jag i soffan och har precis ätit två persikor och klappar mej på magen, gosiga magen som jag faktiskt kommer sakna sen! Inte smidighetsmässigt, men de är så mysigt att ligga och klappa på magen och få knuffar tillbaka! :)
Vid nio ska jag som vanligt hämta upp Jonte från jobbet! Och det är tydligen någon match ikväll som han ska se på så har fått stränga order om att inte vara sen, haha!
Hitta jättefina lilla onepiece grejen inne på Lindex idag, tänkte bara att en sån MÅSTE jag köpa! haha





199:-

Sen hitta jag ett par byxor och en body som jag blev helt såld på..
99:-
99:- även för den..
Blir galen på alla urgulliga barnkläder ja!!



Sen lunch!

Jag och ellen tog oss en sen lunch på amore, mitt i åsk och regnvädret! Nu sitter vi på donken och äter glass! Ska strax skjutsa hem tanten sen ska jag åka hem och sova en sväng, trött som vanligt Ja! Puss på er!

Om man ändå kunde få soova..!

Godmorgon på er!

Är så trött på att ha noll sömn under nätterna, har sprungit som en jojjo mellan sängen och badrummet inatt, sen har jag bara legat och vridit och vänt på mej!

Vakna av världens sendrag i benet, tror jag hörde jonas någonstans där i bakgrunden fråga vad fan som händer. Haha!

Nog gnällt om de, skka äta lite för att sedan göra mej i ordning och åka ut till e-center där jag ska möta Ellen och Matilda och sen tänkte jag även sno bilen av Jonas :)

Ellen du hade inte behövt tvinga mej att berätta detta om dej , men okej då.. Här är mina bajsvanor: Jag brukar vänta tills jag är riktigt, riktigt bajsnödig. Då går jag lugnt till toa, för att dra ut på det liksom. Jag drar sedan ner byxorna eller kjolen och trycker skinkorna så mkt åt sidorna som möjligt, så att korvarna inte har något som helst motstånd. Sedan tar jag tag i skinkorna med händerna och trycker på allt jag har. Jag klämmer i skinkorna och trycker de framåt det går lättare att bajsa då, och så är det väldigt skönt. Sedan brukar jag sitta och andas ut ett tag, och efter det torkar jag mig.      Puss ellen ;>

Haha, goa Ellen och Matilda i bakgrunden, tror de va när jag fyllde 15 :)

Snyggingar from da hood :D Mys igår, va med tjejerna , kollade på film halva natten , jag och ellen börja grina när Radio fick en jacka ( Det var mycket känslosamt!), Sen blev ellen sur när jag nöp henne i röven, slog Zåzan och skrek på matilda :D vaknade av att MAlin va spårlöst borta, kollade runt och hittade henne på golvet , ahahah xD, Imorrn äre skola , och jag saknar älskling som tusan, kom hit bäbis! <3

Jag å Ellen,15 bast, haha!

All the way- Marcus Fagervall I wish that you were ugly Then it wouldn’t be so hard I shouldn’t be complaining But you were holding all the cards You should have bit your lip Instead of bitting mine I wanna go all the way But something tells me that won’t happen You’re starting to take this game too far (too far from home) I wanna go all the way But going there would leave me broken I’ve gotta stop dreaming about your perfection Gotta pull myself in the right direction You knew what you were doing When you lead me by the hand I found it so confusing There’s one thing I don’t understand You’re older, but it seems to me that I’m wiser? I wanna go all the way But something tells me that won’t happen You’re starting to take this game too far (too far from home) I wanna go all the way But going there would leave me broken I’v gotta stop dreaming about your perfection Gotta pull myself in the right direction There’s just one too many consequences And there’s only so much I can take You’ve forgotten more than I remember I guess the choice is mine to take Pellen lööööövs this song (;

åh, här va vi 14! haha finns ju hur mycke gamla kort som hellst! Fast ska skona er från fler nu! ;)

Nu läre jag käka frukost!



Tröttöga!

Är så trött så jag tror jag somnar sittandes!

Därför passar det perfekt att bänka sig en stund i soffan och sen vidare mot sängen! ;)



En lite suddig bild, men är iallfall på magen nu i vecka 38!

Natti natti på er så hörs vi imorgon!


Goa unge!

Sitter hemma hos Elin och Erik och myser med Engla i soffan. Hon följde nyss med mej på toa och när jag ska sätta mej så drar jag först upp tröjan och då kollar hon på mej lite lurigt och utbrister "jag ser tjockmagen!" Haha. Ska fortsätta och sjunga blinka lilla stjärna med henne nu. Sen vid niotiden ska jag hämta karln min på jobbet! Pusspuss på er!

Smink i överflöd..

Har rensat mina sminklådor men inte fan blev de nå bättre fortfarande lika rörigt!



Sen att jag inte sminkat mej på hela sommaren gör ju inte saken bättre, fast man kan ju se de såhär, kommer inte behöva köpa nå nytt förän vid jul typ ;)

Och just nu är jag en lycklig tjej!
Jonas skrev precis att det bara va nio dagar kvar som han jobbar såhär grismycke som han gjort nu i sommar.
46 dagar i rad har han jobbat...
Men om nio dagar är han min och de ska bli så skönt att slippa vara själv hela långa dagarna, speciellt nu på slutet när allt är tungt och jag är trött..


Vecka trettioåtta!

Idag går jag in i gravidvecka 38!

Så lite om den nya veckan..

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.


Kommer kanske upp någon magbild senare idag!

Men först ska jag laga mat!




22,9

Ja så mycke stod termometern på klockan halv tio imorse!
Någonting säger mej att de kommer bli en jobbigt varm dag, iallafall för mej!



Har precis kommit hem från min sista jobbdag och nu sitter jag och äter bananyoghurt med chokladkulor i, mums!
Vad jag tänkte hitta på idag vet jag inte riktigt, de återstår att se!

Haha hade detta gulliga meddelande på telefonen imorse när jag vaknade, tur att min pojkvän är så duktig på att stava, eller så va han ganska trött.. ;)



Du bry mitt allt du med jonas, haha!


Han vet verkligen hur man får mej på bra humör..

Har man en underbar pojkvän eller!?

Ringer från jobbet och säger åt mej att ladda en bra film för han kommer snart hem och har köpt med sig lösgodis till mej! :)





Så jag laddar med en bra film och massa filtar och kuddar i soffan!

Ha en underbar kväll!





Så nära, men ändå så långt bort..

Känns som att det börjar bli väldigt tråkigt och enformigt här på bloggen..

Orkar inte fixa till några snygga och bra inlägg, jag gör inte speciellt mycket om dagarna, äter och vilar typ.

Så finns inte så jävla mycke att skriva om, alla bebissaker är redan inköpta, jag jobbar sista dagen imorgon, sen är det bara att vänta och vänta och vänta..

Är trött på att vänta nu, vill se och känna min lilla bebis, veta vem det är, som har legat i min mage i nio månader. Vill veta vem av oss den är mest lik. Se in i ettpar vakra bebisögon och veta att detta har jag skapat...

Imorgon är det tjugo dagar till bf. Av tvåhundraåttio dagar är det bara tjugo kvar.
 Låter inte så mycke, men känns som en hel evighet..


Åh!

Är huur nöjd som hellst med mitt tapetval!

Fast det tog en och en halv timme att välja en, och Jonas va så snäll och kollade på alla tapeter och höll med mej vad jag tyckte, typiskt killar att inte bry sig, haha stackarn..





Blev iallafall denna randiga som fondvägg och sen som de ljusaste ränderna på resten av väggarna, förutom väggen där vi har huvuderna, mot sänggaveln, som kommer vara i den näst ljusaste nyansen..

Kommer bli ljust och skitsnyggt tror jag! :)

Nu ska vi ska vi laga mat lite fort innan Jonas börjar jobba..


Mys!

Jonas börjar inte förän halv tre idag, huur skönt som hellst att träffas på en annan tid än efter klockan nio, haha!

Har myst nu en stund efter jag kom hem från jobbet, sen kom vi på att vi skulle sätta fart med att rusta vardagsrummet, så Jonas rycker tapeter medans jag äter frukost och bloggar! ;)

När jag är klar ska vi åka iväg till bergners och kolla ut tapeter och färg!
Wiie! Om jag nu hittar vad jag vill ha..



Vill ha det ljust och fint, men ändå lite färg..

Och tapeter på tvären vill jag ha!!!!




My man!



Åker iväg och hämtar karln min som slutar klockan 9, sen är jag hans för resten av kvällen!

 måste även komma ihåg att köpa toapapper annars e vi körd, haha!


Men nattinatti på er!

Sov sött..


Höstskor..

Mycke höstsnack nu..

Sitter och kollar runt lite på höstskor och funderar på vad jag vill ha för något i år..



Dessa godingar hade jag förra året, och kommer säkert att vilja ha dom i höst med, men vill ha ett par nya iallafall!! 


Och kollar man på HM så hittar jag inget som faller mej i smaken, inte precis min stil..



Känns lite tråkigt att mina lårhöga stövlar, som jag mer eller mindre bott i senaste två höstarna och vintrarna, börjar sjunga på sin sista vers. Sulan håller på att ramla av och spännet är trasigt...



Jag <3 mina stövlar!! :(


Få se vad jag hittar för nya älsklingar, får hålla ögonen öppna...


En längtan..



Längtar tills jag kan kolla ner och se på min lilla älskling istället för en tom vagn..

22 dagar ikvar...






Hot hot hot!

Varm som tusan!

Har varit ute på e-center en sväng med jonas och systrarna! Kollade runt lite och åt glass.
 När Jonas började jobba halv tre så skjutsade jag hem tjejerna!

..å kan ju säga att vägen på e4 va fan inte bra, solen stekte så de va alldeles slirigt och halt!

Nu är jag hemma igen och ska ta och sova  en stund nu när det är som varmast!

 Nu vill jag faktiskt ha höst, underbara och älskade höst!




Förra hösten, oktober nångång! :)


Nattinatti på ett tag då! ;)


Blå himmel!

Visst blir man på bra humör när man vaknar och himlen är blå! Men fy fan vad jobbigt det är när det är så varmt, jag svettas och svettas, känner mej lite som en klibbig valross! Nu sitter jag på jobbet med sara, har rast just nu så hänger i soffan och dricker vatten och läser tidningar. Tur att jag bara har två dagar kvar, såfort jag plockar upp moppen så kommer förvärkarna, känns lite som jag ska föda på direkten, Haha. När vi slutat ska vi åka in till chefen med tidrapporten och sen ska jag hem och skaka liv i slöisarna som ligger hemma och sover. Vill bada idag men jag får ju inte pågrund av infektionsrisken, är man öppen lite så kan de komma upp smuts till bebis, och de vill man ju inte! Nu ska vi jobba klart, hörs senare idag, puss på er!

Tacomys!

Blev taco här hemma idag, systrarna är här och tänker sova över!



Nu ska vi kika på film och käka godis i soffan!

Hoppas verkligen på sömn inatt annars vet jag inte vad jag tar mej till..haha

Ha en bra kväll!


Meera babykläder!

Kunde inte hålla mej när jag såg att de fortfarande va rea på babykläder inne på Lindex!

Blev en tjocktröja och ett par byxor! :)



Jättegulligt, bra att ha lite tjockare kläder å inte bara massa bodys!


Steker!

Sitter ute i solen och äter glass med systrarna medans vi väntar på att jonas slutar jobba. Förvärkarna vägrar att ge sig, i denhär farten kommer vi ha en bebis inatt Haha! Puss på er!

Jobbigt..

Godmorgon

Uh, har haft en jättejobbig natt. Förvärkar typ exakt hela tiden och så klattrar de ner längs ljumskarna och gör så dom domnar bort!
Så sömnen har väll inte varit så kanon, är därför skittrött nu!



Bilden är på mej och Oliv när vi va i Malaga i höstas! ;)


Diow diow diow!

Har plockat massa Hallon som jag ska frysa in och plocka fram när dom kan behövas, hehe! Nu ska jag och jonas äta lite pizza sen ska vi hem, duscha och sen hämta rasmus ute i sandarne. Blir kräftskiva ikväll! Yummi! Så uppdateringen kommer nog inte bli så bra, men sånt är livet! Hoppas ni får en kul kväll ändå, Haha, puss!

Träd dekorationer...

Hihi dom är jättefina dom små träden som finns lite här och var, men finns ju några stycken att välja på!
Man kan ha dom till att ha smycken på, som prydnad, eller lite vad man vill..


Min favorit  är nog tvåan, skulle vela haft en sån i vardagsrummet, vit såklart! :)


1 Augusti...

Ja idag va det första augusti då, så nu är vi inne på våran bf månad! Känns som att sommaren gått fort, samtidigt som den gått långsamt, men ändå ganska lagom.. Haha. Sitter på jobbet nu, eller ligger rättare sagt nere i källaren, väntar på att barnen ska äta klart sin frukost, känns lite onödigt att städa och sen slaskar dom ner hela golvet igen, Haha. När jag slutar ska jag hem och sova en sväng, eftersom sömnen inatt kan jämföras med ruttna kalaspuffar! Men bara jag får sova en skvätt blire nog en bra dag idag med! Puss på er!

RSS 2.0